HÍREK

MBH: 76 forint osztalékot fizet

Az MBH Bank 76 forint osztalékot fizet részvényenként.

Az MBH Bank Nyrt. 24,512 milliárd forint, részvényenként 76 forint osztalékot fizet a 2023-as eredményéből. Amelynek a további része eredménytartalékba kerül – közölte a hitelintézet a létrejöttét követő első éves rendes közgyűlése után hétfőn az MTI-vel.

Az osztalékfizetés kezdő napja 2024. május 24.A közgyűlésen a részvényesek jóváhagyták a társaság 2023. évi, nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint készült egyedi és konszolidált pénzügyi beszámolóit.

A közlemény idézte Barna Zsoltot, az MBH Bank elnök-vezérigazgatóját, aki elmondta. „A tavaly májusban új márkanévvel, egységes arculattal elindult MBH Csoport rendkívül sikeres évet tudhat maga mögött. Kiemelkedő pénzügyi eredményünknek és elért piaci pozícióinknak köszönhetően aktív támogatói lettünk a hazai gazdasági szereplőknek. Az egész hazai gazdasági életnek.”

Hozzátette, hogy ambiciózus célkitűzéseikkel idén sem állnak meg. Felelős hazai hitelintézetként aktív részesei szeretnének lenni a gazdaság fellendítésének. Minden fontos szegmensben partnerek lesznek az otthonteremtéstől kezdve az agrárfinanszírozáson át a vállalati növekedésig.

Az elnök-vezérigazgató a közleményben kiemelte, hogy 2023-ban az MBH Bank korrigált adózás előtti teljes átfogó eredménye 345,3 milliárd forint lett. Amely 118,8 százalékkal magasabb a 2022-es eredményeknél és az MBH Bank korrigált teljes átfogó jövedelemmel számított tőkearányos megtérülése 33,1 százalékra nőtt. Míg tőkemegfelelési mutatója 22,1 százalékra emelkedett az időszak során.

A társaság mérlegfőösszege a 2022 végi értéket csaknem 500 milliárd forinttal meghaladva, mintegy 11 107 milliárd forintra nőtt. A bankcsoport már meglévő, több szegmensben piacvezető pozícióját az év során tovább erősítette sikeres akvizíciókkal. Amelyek mind ügyfél-, mind betét- és hitelállomány tekintetében további növekedést hoztak.

Személyi kérdésekkel kapcsolatos döntések

A közgyűlés felhatalmazta az igazgatóságot saját törzsrészvények megszerzésére.Személyi kérdésekről is döntöttek a részvényesek: Mager Andreát – lejáró mandátumára tekintettel – folytatólagosan az igazgatóság, Járai Zsigmond felügyelőbizottsági tagot pedig az audit bizottság tagjává választották.

Az MBH Bank Magyarország egyik vezető hitelintézete. A modern, univerzális bank célja, hogy korszerű pénzügyi szolgáltatásaival, folyamatosan bővülő termékpalettájával kiszolgálja a lakossági- és vállalati-intézményi ügyfeleit egyaránt.

Az MBH Bank, mely a legtöbb bankfiókkal rendelkezik Magyarországon, csaknem kétmillió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki. A banknál elhelyezett betétállomány több mint 6957 milliárd forintot tesz ki, míg a bruttó hitelállomány meghaladja az 5170 milliárd forintot.

Stratégiai célja, hogy Magyarország egyik legmeghatározóbb bankjává váljon, és megjelenjen a nemzetközi piacokon, így a közép-kelet-európai régió országaiban is.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#osztalék #MBH #részvény #bank

MBH

Forrás: www.mti.hu

MBH

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

AutoWallis
autó

Csökkent az AutoWallis nyeresége

Csökkent az AutoWallis árbevétele és nyeresége. Az AutoWallis csoport 89,1 milliárd forint árbevételt ért el az első negyedévben. 11 százalékkal kevesebbet, mint az előző év

TOVÁBB OLVASOM »
autómárka
autó

Újabb két kínai autómárka jelenik meg

Újabb két kínai autómárka jelenik meg Magyarországon. Újabb két kínai autómárka jelenik meg a magyarországi autópiacon. A SERES Automotive járműveinek kizárólagos importőri szerződését csütörtökön Budapesten

TOVÁBB OLVASOM »
szallas.hu
turizmus

Pünkösd idején sokan utaznak majd

Pünkösd idején majdnem annyian utaznak, mint húsvétkor. Pünkösd idején közel annyian utaznak idén, mint húsvétkor a Szallas.hu előfoglalási adatai alapján. Régiós összesítésben Észak-Magyarország és a

TOVÁBB OLVASOM »
árak
fogyasztói árak

A fogyasztói árak nőttek

3,7%-kal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest. 2024. áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7%-kal haladták meg az egy évvel korábbiakat.

TOVÁBB OLVASOM »
zöldenergia
zöldenergia

Nőtt a zöld járműpark Magyarországon

EM: négy év alatt több mint hétszeresére nőtt a tisztán zöld járműpark Magyarországon. A zöld rendszámmal Magyarországon forgalomba helyezett gépkocsik száma 2024. április végére felülmúlta

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -