HÍREK

Nehezen indul be a használtautó-import

Továbbra is nehezen talál magára a használtautó-import.

Noha a hazai jövedelmek reálértéke ismét felfelé ível, a kereslet növekedése az használtautó piacon ezt csak bizonyos késéssel fogja követni. Kommentálta a használt személyautók importjára vonatkozó legfrissebb adatokat pénteki elemzésében Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója.

Áprilisban a DataHouse adatai szerint 8917 import használt személyautó kapott hazai rendszámot. Ami az egy évvel ezelőtti 8173-hoz képest több mint 9 százalékos növekedést jelent. Az első négy hónapban a használtautó-import mennyisége  36 133 volt, 3,6 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit.

Az alapprobléma továbbra is az, hogy az elmúlt években jelentősen megdrágultak a nyugati piacokon a használt autók. Érdemi, trendszerű elmozdulás legkorábban a második félévben következhet be, és éves szinten a behozott autók mennyisége 5-6 százaléknál nagyobb mértékben nem fog nőni.

Euró árfolyam negatív hatása az importra

A használtautó-import alakulására negatív hatást gyakorol az euró árfolyama is. Az import árelőnye jelentősen visszaesett. A használtautók iránti kereslet egy részét a belföldi használtautó-piacra terelte. Amely jelenleg havi 76 ezer személyautó feletti forgalmával hónapról hónapra dönti meg korábbi rekordértékeit – fűzte hozzá a JóAutók.hu.

Az elemzés kitért arra, hogy az évek során jelentősen változott a behozott használt autók márkaösszetétele is. Vesztettek korábbi súlyukból a német presztízsmárkák (Audi, BMW, Mercedes). Amelyek egyike sem került az idén a legnépszerűbb márkák listájának első három helyére. Emellett csökkent a koncentráció is, tíz éve még az első hat legnépszerűbb márka tette ki a teljes behozatal 59 százalékát. Ez az arány 49 százalékra esett vissza.

A behozott használt autók között az év első négy hónapjában:

  • a Volkswagen szerepel az élen 12,7 százalékos részesedéssel,
  • az Opel 8,9 százalékkal,
  • a Ford 8,8 százalékkal,
  • az Audi 6,8 százalékkal,
  • a BMW 5,8 százalékkal,
  • a Mercedes 5,6 százaléknyi részt hasított ki a forgalomból – derül ki a JóAutók.hu  elemzéséből.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#használtautó #import #piac #márkák #kereslet

használtautó

Forrás: www.mti.hu

használtautó

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

AutoWallis
autó

Csökkent az AutoWallis nyeresége

Csökkent az AutoWallis árbevétele és nyeresége. Az AutoWallis csoport 89,1 milliárd forint árbevételt ért el az első negyedévben. 11 százalékkal kevesebbet, mint az előző év

TOVÁBB OLVASOM »
autómárka
autó

Újabb két kínai autómárka jelenik meg

Újabb két kínai autómárka jelenik meg Magyarországon. Újabb két kínai autómárka jelenik meg a magyarországi autópiacon. A SERES Automotive járműveinek kizárólagos importőri szerződését csütörtökön Budapesten

TOVÁBB OLVASOM »
szallas.hu
turizmus

Pünkösd idején sokan utaznak majd

Pünkösd idején majdnem annyian utaznak, mint húsvétkor. Pünkösd idején közel annyian utaznak idén, mint húsvétkor a Szallas.hu előfoglalási adatai alapján. Régiós összesítésben Észak-Magyarország és a

TOVÁBB OLVASOM »
árak
fogyasztói árak

A fogyasztói árak nőttek

3,7%-kal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest. 2024. áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7%-kal haladták meg az egy évvel korábbiakat.

TOVÁBB OLVASOM »
zöldenergia
zöldenergia

Nőtt a zöld járműpark Magyarországon

EM: négy év alatt több mint hétszeresére nőtt a tisztán zöld járműpark Magyarországon. A zöld rendszámmal Magyarországon forgalomba helyezett gépkocsik száma 2024. április végére felülmúlta

TOVÁBB OLVASOM »
üzemanyagár
üzemanyag

Üzemanyagár referenciaértéke

Nagy Márton: az üzemanyagár referenciaértéke a szomszédos országok átlaga lesz. A kormány elfogadta a kereskedők javaslatát, és úgy döntött, hogy az üzemanyagár referenciaértéke a szomszédos

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -