HÍREK

Használt személyautók adás-vétele

JóAutók.hu: először került havi 80 ezer fölé a gazdát cserélő használt személyautók száma.

Áprilisban a DataHouse előzetes, becsült adatai szerint a gazdát cserélt személyautók száma mintegy 80 90. 21 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Ezzel az eddigi 76 ezres havi rekordérték immár biztosan a múlté – írta csütörtökön kiadott elemzésében a JóAutók.hu.

Az elmúlt évben jobbára 70 ezer körül mozgott. Februárban és márciusban is rendre 75 ezer fölött járt a használt személyautók havi adásvétele. Az év elejétől látványos emelkedést produkált a belföldi piac – idézte a közlemény Halász Bertalant, a JóAutók.hu vezérigazgatóját.

Egyes használtautó-szegmensekben a tavalyi áreséseket továbbra sem követte gyors visszapattanás. Az év első négy hónapjában tíz százalékkal több új autót értékesítettek. Közel négy százalékkal több importált használt autót hoztak be. Ami a lecserélt járművek piacra kerülésével szintén pótlólagos impulzust adott a belföldi használtautó-piacnak.

Halász Bertalan hozzátette: az előző egy-két évben sokan halasztották el vásárlásaikat a megugró használtautó-árak és a reálbércsökkenés miatt. Ezek a tranzakciók is részben most realizálódnak. Emiatt elsősorban a tervezettnél tovább használt autók kerülnek nagyobb számban a piacra. A forgalom a korábbiaknál idősebb és olcsóbb járművek felé tolódott el, vagyis egyelőre a piac alsó szegmense pörgeti a piacot.

JóAutók.hu szerint az év eleji lendület fényében egyre nagyobb esély látszik arra, hogy 2024 egészében az éves rekord is megdőljön. Az eddigi csúcsértéket 2022-ben, 825 ezer személyautó adásvételével érte el a használtautó-piac.

Leggyakrabban kereset márkák

A magyarországi használtautó-piacon leggyakrabban alsó-középkategóriás személyautók, illetve kisautók cserélnek gazdát. Előbbieknek 29, utóbbiaknak 21 százalék volt az aránya az első négy hónapban. Az alsóközépkategória legnépszerűbb modelljei az Opel Astra (5,2 százalék), a Ford Focus (2,9 százalék) és a Volkswagen Golf (2,6 százalék).

A kisautók listáját magasan a Suzuki Swift (4,0 százalék) vezeti, amelyet az Opel Corsa (2,0 százalék) és a Volkswagen Polo (1,5 százalék) követnek. A leggyakoribb modellek között a felső-középkategória a Volkswagen Passattal (2,8 százalék), a Skoda Octaviával (2,6 százalék) és a BMW 3-as szériával (2,2 százalék) képviselteti magát.

Az elemzés kitért arra is, hogy miközben a használtautó-piacon 2024 első négy hónapjában gazdát cserélő 305 800 személyautó 14,4 százalékkal több mint az előző év hasonló időszakában regisztrált 267 200. Az importált használt autók száma ugyanebben a periódusban 36 100 darab volt, ami 3,4 százalékkal múlja felül az egy évvel korábban mért 34 900-at.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#személyautók #használt_autó #növekedés #adás_vétel

személyautók

http://www.mti.hu

személyautók

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

kgfb
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 658 400 forint volt 2024. márciusban, 13,9%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. 2024. márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete

TOVÁBB OLVASOM »
autó
autó

AutoWallis : márkakereskedéseket nyit

Az AutoWallis csoport Renault és Dacia márkakereskedést nyit Budapesten. Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál partnerével, a Salvador Caetano csoporttal.

TOVÁBB OLVASOM »
AutoWallis
autó

Csökkent az AutoWallis nyeresége

Csökkent az AutoWallis árbevétele és nyeresége. Az AutoWallis csoport 89,1 milliárd forint árbevételt ért el az első negyedévben. 11 százalékkal kevesebbet, mint az előző év

TOVÁBB OLVASOM »
autómárka
autó

Újabb két kínai autómárka jelenik meg

Újabb két kínai autómárka jelenik meg Magyarországon. Újabb két kínai autómárka jelenik meg a magyarországi autópiacon. A SERES Automotive járműveinek kizárólagos importőri szerződését csütörtökön Budapesten

TOVÁBB OLVASOM »
szallas.hu
turizmus

Pünkösd idején sokan utaznak majd

Pünkösd idején majdnem annyian utaznak, mint húsvétkor. Pünkösd idején közel annyian utaznak idén, mint húsvétkor a Szallas.hu előfoglalási adatai alapján. Régiós összesítésben Észak-Magyarország és a

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -