HÍREK

Sok fiatal használja a ChatGPT-t

 MCC Ifjúságkutató Intézet: minden második magyar fiatal használta már a ChatGPT-t.


A magyar fiatalok több mint fele érzi a mesterséges intelligencia (AI) hatását a mindennapi életben és használta már a ChatGPT-t vagy más hasonló alkalmazást, minden tizedikük pedig rendszeresen is alkalmazza – derül ki a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Ifjúságkutató Intézetének friss felméréséből.

Az MCC szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kutatás eredményei azt mutatják, hogy a 15-29 éves korosztályból a városias településeken lakók nagyobb arányban próbálták már ki ezeket a programokat:

  • Budapesten 71 százalék,
  • megyeszékhelyeken 63 százalék,
  • kisebb városokban 49 százalék,
  • községekben csupán 42 százalék.

A megkérdezettek többsége a mesterséges intelligenciát inkább hasznosnak tartja, azonban a férfiak közül többen gondolják így, mint a nők közül.A kutatásból az is látszik, hogy azok tartják pozitívabbnak a mesterséges intelligenciát. Akik gyakrabban használják a ChatGPT-t vagy a hozzá hasonló alkalmazásokat.

A válaszadók megosztottak abban a kérdésben, hogy a mesterséges intelligencia feletti emberi kontroll megmarad-e vagy sem. A fiatalok több mint fele bízik abban, hogy az emberek továbbra is meg tudják őrizni az irányítást az AI felett. De a nők itt is szkeptikusabbak. Hiszen a megkérdezett nők többsége, míg a férfiaknak csupán a 37 százaléka tart attól, hogy az emberiség elveszítheti a kontrollt a mesterséges intelligencia felett.

Az Ifjúságkutató Intézet kutatása arra is rámutat, hogy jelentős információs zaj kapcsolódik a mesterséges intelligenciához. A kutatás során megkérdezett fiatalok 60 százaléka úgy gondolja, hogy túl sokat beszélnek az AI-ról. Ami a fejlesztői és felhasználói etikai kérdések és a szabályozói kihívások mellett a mesterséges intelligencia témájában megszólalók felelősségére is utal.

Az Ifjúságkutató Intézet vizsgálatában összesen ezer magyarországi fiatalt kérdeztek meg reprezentatív mintaválasztást alkalmazva 2024 januárjában. A válaszadás online, önkitöltős kérdőívvel támogatott interjúkkal történt.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#ChatGPT #mesterséges_intelligencia #felmérés #kutatás

ChatGPT

http://www.mti.hu

ChatGPT

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

kgfb
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 658 400 forint volt 2024. márciusban, 13,9%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. 2024. márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete

TOVÁBB OLVASOM »
autó
autó

AutoWallis : márkakereskedéseket nyit

Az AutoWallis csoport Renault és Dacia márkakereskedést nyit Budapesten. Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál partnerével, a Salvador Caetano csoporttal.

TOVÁBB OLVASOM »
AutoWallis
autó

Csökkent az AutoWallis nyeresége

Csökkent az AutoWallis árbevétele és nyeresége. Az AutoWallis csoport 89,1 milliárd forint árbevételt ért el az első negyedévben. 11 százalékkal kevesebbet, mint az előző év

TOVÁBB OLVASOM »
autómárka
autó

Újabb két kínai autómárka jelenik meg

Újabb két kínai autómárka jelenik meg Magyarországon. Újabb két kínai autómárka jelenik meg a magyarországi autópiacon. A SERES Automotive járműveinek kizárólagos importőri szerződését csütörtökön Budapesten

TOVÁBB OLVASOM »
szallas.hu
turizmus

Pünkösd idején sokan utaznak majd

Pünkösd idején majdnem annyian utaznak, mint húsvétkor. Pünkösd idején közel annyian utaznak idén, mint húsvétkor a Szallas.hu előfoglalási adatai alapján. Régiós összesítésben Észak-Magyarország és a

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -