HÍREK

20ezer támogatott napelem beruházás

Meghaladta a húszezret a támogatott kérelmek száma a modern napelem rendszerek létesítésére ösztönző pályázaton – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombaton az MTI-vel.

A nyertes háztartások összesen több mint 82 milliárd forint állami hozzájárulással válnak képessé a zöldenergia saját célú termelésére és tárolására. A nyári keretemelésnek köszönhetően már most az eredetileg kalkuláltnál mintegy harmadával több háztartás beruházásait segíti a népszerű napelem programot – olvasható a tárca közleményében.

Azt írták, hogy a jövő a zöldenergiáé. Magyarország élenjáró szerepre tör a termelésében és a tárolásában az otthonokban, az ipartelepeken és a gépjárművekben is.

A kormány a Napenergia Plusz Programban ingatlanonként legfeljebb 5 millió forint támogatást kínál a családok számára napelem és energiatároló beszerzéséhez és telepítéséhez. A fejlesztések fokozzák a háztartások önellátási képességét, csökkenthetik áramszámláikat. A megtermelt zöldenergia eltárolása és helyi felhasználása mérsékli a villamosenergia-hálózat terhelését. A program megerősíti Magyarország energiaszuverenitását és a hazai ellátás biztonságát – hangsúlyozták.

Az Energiaügyi Minisztérium kezdeményezésére az eredeti keretösszeget a nyáron 30 milliárd forinttal, 105,8 milliárd forintra emelte meg a kormány. A támogatott családok eddig átlagosan közel 4,1 millió forint állami forrást igényeltek fejlesztéseikhez. A nagyarányú keretemelés jóvoltából akár több mint 25 ezer modern napelemes rendszer létesítési költségeinek kétharmadát vállalhatja át a Napenergia Plusz Program – olvasható a közleményben.

Szeptember elején több mint 280 ezer háztartási méretű naperőmű üzemelt Magyarországon. A Napenergia Plusz Program hasznosan szolgálja a további gyarapodást. A támogatási lehetőség révén a kisebb napelemes rendszerek száma belátható időn belül eléri a 300 ezret. 2010 végén ezekből kevesebb mint 300 működött belőlük hazánkban. A pályázat érdemben hozzájárul ahhoz is, hogy az elmúlt két évhez hasonlóan idén is 1 gigawatt feletti mértékben bővüljön a magyarországi napenergia kapacitás – írták.

Kiemelték, hogy a hazai naperőművek aránya tavaly a világon a harmadik, Európában pedig a második legmagasabb volt az áramtermelésben. Az időjárásfüggő megújulók rugalmasabb rendszerbe illesztésének legfontosabb eszköze az energiatárolás elterjesztése.

A kormány a jelenleg futó programokban összesen 230 milliárd forinttal támogatja a magyar családokat és vállalkozásokat a zöldenergia termelésében és tárolásában – áll a közleményben.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

Keresd Te is szakértőinket és keressünk megoldást együtt!

Telefon: 30-3326-4703; 70-517-1562; 30-373-2000, 30-342-6308; 30-648-9525

napelem

#napelem #pályázat #támogatás #Napenergia_Plusz_Program

Forrás: www.mti.hu  www.zoldhitel.hu 

napelem

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

AutoWallis
autó

Csökkent az AutoWallis nyeresége

Csökkent az AutoWallis árbevétele és nyeresége. Az AutoWallis csoport 89,1 milliárd forint árbevételt ért el az első negyedévben. 11 százalékkal kevesebbet, mint az előző év

TOVÁBB OLVASOM »
autómárka
autó

Újabb két kínai autómárka jelenik meg

Újabb két kínai autómárka jelenik meg Magyarországon. Újabb két kínai autómárka jelenik meg a magyarországi autópiacon. A SERES Automotive járműveinek kizárólagos importőri szerződését csütörtökön Budapesten

TOVÁBB OLVASOM »
szallas.hu
turizmus

Pünkösd idején sokan utaznak majd

Pünkösd idején majdnem annyian utaznak, mint húsvétkor. Pünkösd idején közel annyian utaznak idén, mint húsvétkor a Szallas.hu előfoglalási adatai alapján. Régiós összesítésben Észak-Magyarország és a

TOVÁBB OLVASOM »
árak
fogyasztói árak

A fogyasztói árak nőttek

3,7%-kal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest. 2024. áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7%-kal haladták meg az egy évvel korábbiakat.

TOVÁBB OLVASOM »
ChatGPT
zöldenergia

Nőtt a zöld járműpark Magyarországon

EM: négy év alatt több mint hétszeresére nőtt a tisztán zöld járműpark Magyarországon. A zöld rendszámmal Magyarországon forgalomba helyezett gépkocsik száma 2024. április végére felülmúlta

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -