HÍREK

Használtautó eladási rekord 2024-ben?

Augusztusban a DataHouse előzetes adatai szerint 73 ezer személygépkocsi cserélt gazdát, 3,5 százalékkal több, mint egy évvel korábban; már szinte biztos, hogy idén megdől a használtautó piac forgalmának 2022-ben elért 825 ezres csúcsa – közölte a JóAutók.hu csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény idézte Halász Bertalant, a JóAutók.hu vezérigazgatóját, aki elmondta az év első kétharmadában több mint 11 százalékkal nagyobb forgalmat bonyolított a belföldi használtautó piac annak ellenére is, hogy a statisztikák szerint a lakosság továbbra is visszafogta a fogyasztásra szánt költéseit.

Tekintettel arra, hogy a reálbérnövekedés és a fogyasztói bizalom várt javulása az év hátralévő részében jó eséllyel a forgalom további növekedését eredményezheti, már nem az a kérdés, hogy megdől-e a 2022-ben beállított rekord, hanem az, hogy az idei forgalom mennyire fogja megközelíteni vagy akár meghaladni a 900 ezres szintet – tette hozzá a szakember.

A közlemény szerint a hazai használtautó-piac forgalmát idén elsősorban az hajtja, hogy a lakosság egy része a jövedelmi helyzetének lassú rendeződése nyomán most pótolja az előző években elmaradt autóbeszerzéseit.

Mivel az import autók iránt továbbra is stagnál az érdeklődés, a vásárlók zöme továbbra is a belföldi piacra koncentrál. Ezt a folyamatot segíti, hogy az átlagárak stabilizálódtak, sőt, egyes szegmensekben árcsökkenés is zajlott.

Arra is kitértek, hogy a magyarországi használtautó-piacon gazdát cserélő személyautók fele az alsó-középkategóriából, illetve a kisautók közül került ki. Az alsóközépkategória legnépszerűbb modelljei közé tartozik az Opel Astra, a Ford Focus, a Volkswagen Golf és a Skoda Octavia.

A kisautók listáját a Suzuki Swift vezeti, amelyet az Opel Corsa és a Volkswagen Polo követ. A leggyakoribb tíz modell között a felsőközépkategória a Volkswagen Passattal, a BMW 3-as szériával, valamint az Audi A4-gyel képviselteti magát.

Miközben a használtautó-piacon 2024 első nyolc hónapjában gazdát cserélt 607 600 személyautó mennyisége 11,4 százalékkal magasabb az előző év hasonló időszakában regisztrált 545 300-nál. Az importált használt autók száma ugyanebben a periódusban 72 300 darab volt, ami mindössze 1,8 százalékkal haladja meg az egy évvel korábban mért 71 000-es értéket – olvasható a JóAutók.hu közleményében.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

Keresd Te is szakértőinket és keressünk megoldást együtt!

Telefon: 30-3326-4703; 70-517-1562; 30-373-2000, 30-342-6308; 30-648-9525

#használtautó #személygépkocsi #autó #adásvétel #Suzuki #opel #volkswagen #bmw #audi

használtautó

Forrás: www.mti.hu www.zoldhitel.hu

használtautó

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

AutoWallis
autó

Csökkent az AutoWallis nyeresége

Csökkent az AutoWallis árbevétele és nyeresége. Az AutoWallis csoport 89,1 milliárd forint árbevételt ért el az első negyedévben. 11 százalékkal kevesebbet, mint az előző év

TOVÁBB OLVASOM »
autómárka
autó

Újabb két kínai autómárka jelenik meg

Újabb két kínai autómárka jelenik meg Magyarországon. Újabb két kínai autómárka jelenik meg a magyarországi autópiacon. A SERES Automotive járműveinek kizárólagos importőri szerződését csütörtökön Budapesten

TOVÁBB OLVASOM »
szallas.hu
turizmus

Pünkösd idején sokan utaznak majd

Pünkösd idején majdnem annyian utaznak, mint húsvétkor. Pünkösd idején közel annyian utaznak idén, mint húsvétkor a Szallas.hu előfoglalási adatai alapján. Régiós összesítésben Észak-Magyarország és a

TOVÁBB OLVASOM »
árak
fogyasztói árak

A fogyasztói árak nőttek

3,7%-kal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest. 2024. áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7%-kal haladták meg az egy évvel korábbiakat.

TOVÁBB OLVASOM »
ChatGPT
zöldenergia

Nőtt a zöld járműpark Magyarországon

EM: négy év alatt több mint hétszeresére nőtt a tisztán zöld járműpark Magyarországon. A zöld rendszámmal Magyarországon forgalomba helyezett gépkocsik száma 2024. április végére felülmúlta

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -