HÍREK

A liszt ára nőtt kiemelkedően

2024. augusztusban az egy évvel korábbiakat átlagosan 3,4 százalékkal meghaladták, júliushoz viszonyítva átlagosan nem változtak a fogyasztói árak – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Ezen belül a liszt ára növekedett a legnagyobb mértékben. 

Részletesebben: 

A tavaly augusztusihoz viszonyítva az élelmiszerek ára 2,4 százalékkal nőtt, ezen belül a liszt ára 27,7, a csokoládé és kakaóé 10,6, az éttermi étkezésé 8,0, a gyümölcs- és zöldségléé 6,7, az étolajé 5,5, a tejé 4,8, az alkoholmentes üdítőitaloké 4,4, a sertéshúsé 3,4 százalékkal. A termékcsoporton belül a száraztészta ára 8,1, a tojásé 7,9, a tejtermékeké 5,7, a cukoré 4,6, a kenyéré 1,7 százalékkal csökkent.

A KSH jelentése szerint a szolgáltatások 9,5 százalékkal drágultak. Ezen belül a lakbér és a testápolási szolgáltatások 10,6-10,6, az autópályadíj, gépjárműkölcsönzés, parkolás 10,5, a járműjavítás és -karbantartás 9,6, a sport- és múzeumi belépők 8,8, a lakásjavítás és -karbantartás 8,5, az üdülési szolgáltatás 6,2 százalékkal.

A ruházkodási cikkek ára 4,5, a szeszes italok, dohányáruké 3,9 százalékkal emelkedett, utóbbin belül a dohányáruké 3,8 százalékkal.

A háztartási energia 4,3, ezen belül a vezetékes gáz 9,4, az elektromos energia 1,7 százalékkal olcsóbb lett.

A tartós fogyasztási cikkekért 0,2 százalékkal kevesebbet kellett fizetni, ezen belül a használt személygépkocsik ára 6,7 százalékkal csökkent, az ékszereké 9,2, az új személygépkocsiké 6,6, a szobabútoroké 2,3, a konyha- és egyéb bútoroké 1,7 százalékkal nőtt.

A gyógyszer, gyógyáruk 5,9 százalékkal drágultak, a járműüzemanyagok 2,9 százalékkal olcsóbbak lettek.

Júliushoz viszonyítva, egy hónap alatt a fogyasztói árak átlagosan nem változtak. Az élelmiszerek ára sem változott, ezen belül a vaj és vajkrém 2,3, a péksütemények 1,9, a kávé 1,8, a tejtermékek 0,6, a tej 0,5 százalékkal többe. A tojás 2,3, a száraztészta 1,7, a párizsi, kolbász 1,4, az idényáras élelmiszerek (burgonya, friss zöldség, friss hazai és déligyümölcs összesen) 1,2 százalékkal kevesebbe kerültek.

A szolgáltatások 0,4, ezen belül az üdülési szolgáltatások 3,4, a lakbér 0,9 százalékkal drágult egy hónap alatt. A ruházkodási cikkekért 1,3, a háztartási energiáért 0,1 százalékkal kevesebbet kellett fizetni. Utóbbin belül a vezetékes gáz szintén 0,1 százalékkal lett olcsóbb lett, a járműüzemanyagok ára 0,8 százalékkal csökkent.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

Keresd Te is szakértőinket és keressünk megoldást együtt!

Telefon: 30-3326-4703; 70-517-1562; 30-373-2000, 30-342-6308; 30-648-9525

liszt

#liszt #infláció #fogyasztói_ár #KSH #adat

Forrás: www.mti.hu www.zoldhitel.hu

liszt

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

napelem
napelem

20ezer támogatott napelem beruházás

Meghaladta a húszezret a támogatott kérelmek száma a modern napelem rendszerek létesítésére ösztönző pályázaton – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombaton az MTI-vel. A nyertes

TOVÁBB OLVASOM »
liszt
liszt

A liszt ára nőtt kiemelkedően

2024. augusztusban az egy évvel korábbiakat átlagosan 3,4 százalékkal meghaladták, júliushoz viszonyítva átlagosan nem változtak a fogyasztói árak – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal

TOVÁBB OLVASOM »
iskolakezdés
Egyéb kategória

Iskolakezdés nehézsége

Szeptember 2-án közel 1,5 millió diák számára iskolakezdés jelentette a hétfői napot. Az iskolakezdés mindenki számára újdonságot hozott. Van aki új iskolában kezdte meg tanulmányait,

TOVÁBB OLVASOM »
ChatGPT
mesterséges intelligencia

Sok fiatal használja a ChatGPT-t

 MCC Ifjúságkutató Intézet: minden második magyar fiatal használta már a ChatGPT-t. A magyar fiatalok több mint fele érzi a mesterséges intelligencia (AI) hatását a mindennapi

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -