HÍREK

Visszaesett az építőipar

Az építőipar tavaly sikeres évet zárt, de ez a szárnyalás az állami és a közösségi építkezések elhalasztása miatt megtorpanhat, a KSH friss adatai szerint visszaesett a szektor teljesítménye az előző hónaphoz képest. Az ágazat ennek ellenére nincs elkeseredve, mert a lakosság építkezési és lakásfelújítási kedve a magas árak ellenére sem lankadt. Ráadásul mivel a fa- és acéláruk piacán már érzékelhetően csökkentek az árak, így előreláthatólag az emberek építési kedve nem csökken majd.

 Idén áprilisban az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 3,2%-al meghaladta az egy évvel korábbit, de az előző hónaphoz, márciushoz képest 5,9%-al csökkent a szektor teljesítménye.

Az építményfőcsoportok termelése közül az épületek építéséé 1,2%-al csökkent, az egyéb építményeké 11,4 százalékkal nőtt tavaly tavaszhoz képest.

A szektorban például hiányozni fognak az állami és közösségi megrendelések, hiszen ezek nagy részét elhalasztották.

A halasztások miatt tehát az építőipar 2022 és 2023-as években nagyjából 1100-1200 milliárd forintnyi állami megrendeléstől eshet majd el. Ezt a hiányt egyébként az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke szerint a lakossági oldalról lehetne pótolni, de a szektor a jövőben az állampolgárokra csak akkor számíthat, ha a kormány a lakáscélú hitelek kamatát 5% körül befagyasztaná, illetve ha az új építésű családi házaknál is alkalmazható 5% áfát a jövőben határidő nélkülivé tenné.

 Lakásépítés, lakásvásárlás, lakásfelújítás, tanácsadás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út, bármely megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői készséggel állnak rendelkezésre legyen szó ingatlan vásárlásról\építésről, kamatkedvezményes hitelfelvételről.

További információ és segítség a www.zoldlakashitel.hu oldalon vagy a 06303426308-as telefonszámon.

#lakáspiac # ingatlanpiac #lakásvásárlás  #építőipar #zöldhitel #Szakértői támogatás
Forrás: KSH, www.zoldhitel.hu

zoldhitel-zold-otthon-energiatakarékos

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

kgfb
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 658 400 forint volt 2024. márciusban, 13,9%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. 2024. márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete

TOVÁBB OLVASOM »
autó
autó

AutoWallis : márkakereskedéseket nyit

Az AutoWallis csoport Renault és Dacia márkakereskedést nyit Budapesten. Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál partnerével, a Salvador Caetano csoporttal.

TOVÁBB OLVASOM »
AutoWallis
autó

Csökkent az AutoWallis nyeresége

Csökkent az AutoWallis árbevétele és nyeresége. Az AutoWallis csoport 89,1 milliárd forint árbevételt ért el az első negyedévben. 11 százalékkal kevesebbet, mint az előző év

TOVÁBB OLVASOM »
autómárka
autó

Újabb két kínai autómárka jelenik meg

Újabb két kínai autómárka jelenik meg Magyarországon. Újabb két kínai autómárka jelenik meg a magyarországi autópiacon. A SERES Automotive járműveinek kizárólagos importőri szerződését csütörtökön Budapesten

TOVÁBB OLVASOM »
szallas.hu
turizmus

Pünkösd idején sokan utaznak majd

Pünkösd idején majdnem annyian utaznak, mint húsvétkor. Pünkösd idején közel annyian utaznak idén, mint húsvétkor a Szallas.hu előfoglalási adatai alapján. Régiós összesítésben Észak-Magyarország és a

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -