HÍREK

Már 40 ezren vettek fel fogyasztóbarát személyi kölcsönt

Megközelítőleg már 40 ezer ügyfél kötött fogyasztóbarát személyi hitelszerződést (MFSZH), az új értékesítések volumenének negyede ehhez a konstrukcióhoz kötődik. Az MFSZH hiteldíja átlagosan 1,3 százalékponttal alacsonyabb az egyéb piaci termékeknél, s az ügyfelek hosszabb futamidőre, nagyobb kölcsönösszeggel veszik igénybe. A jegybanki vizsgálatok szerint a fogyasztóbarát személyi hitelek döntő részét szabályosan, a pályázati kiírásnak megfelelően kínálják a bankok.

2022. április végéig közel 40 ezer fogyasztó vett fel Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt (MFSZH), amelynek folyósított állománya megközelítette a 140 milliárd forintot. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint az egyéb személyi kölcsönök átlagos 14,5 %-os teljes hiteldíjmutatójával (THM) szemben az MFSZH -konstrukciók jóval olcsóbban, 13,1 %-os hiteldíjjal érhetők el.

A fogyasztók bizalmát is jelzi, hogy az MFSZH konstrukciót átlagosan négy hónappal hosszabb futamidőre (6,7 év), illetve a piaci konstrukciókhoz képest közel dupla hitelösszeggel (4,1 millió forint) igénylik az érintett ügyfelek. A 2021 elejétől elérhető MFSZH-termékeket immár hat bank, illetve banki fióktelep kínálja, s az újonnan kihelyezett személyi kölcsönök negyede (egyes piaci szereplőknél viszont akár 35-45%-a) MFSZH konstrukció.

Lakásvásárlás, felújítás, tanácsadás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út a megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket, felújítást tervezőket. További információ és segítség a www.zoldszemelyikolcson.hu oldalon vagy a 06303426308-as telefonszámon.

#MNB #zoldszemelyikolcson #bank #zöldhitel #szakértői támogatás
Forrás: Portfolio, www.zoldszemelyikolcson.hu

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

munkanélküli
munkanélküliség

Októberben 4,1% munkanélküli

Októberben 4,1 százalék munkanélküli 2023 októberében 202 ezer munkanélküli volt, ezzel a munkanélküliségi ráta 4,1 százalék volt – közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

TOVÁBB OLVASOM »
használtautó
autóvásárlás

Nőtt a használtautó piac

Októberben felfelé mozdult a használtautó piac, az év végére megdőlhet a tavalyi rekord is Az idei év eddigi legnagyobb havi forgalmát könyvelhette el októberben a

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -