HÍREK

Döntés a Széchenyi Kártya Programról

A kormány egy határozatban szabályozta, hogy a következő években mekkora támogatást biztosíthatnak a központi költségvetésből a Széchenyi Kártya Programnak. A szabályozás értelmében egészen 2034-ig előírták a támogatás mértékét, és az is kiderült, hogy jóval több pénzt szánnak a programra, mint akár csak egy hónappal ezelőtt.

A kormány arról hozott döntést, hogy mekkora forrásokra tarthat igényt a program az elkövetkező időszakban. Az idei évre vonatkozóan azt írták, hogy „az orosz–ukrán konfliktus és az energiaár-emelkedések által súlyosan érintett hazai mikro-, kis- és középvállalkozások kedvezményes finanszírozási forrásokhoz való hozzájutása érdekében” támogatják azt, hogy a program által igényelt további többletforrásokat a központi költségvetés terhére biztosítsák.

Ezenkívül a jövő évre vonatkozóan is többletforrásokat biztosít a kormány az eddig jóváhagyott pénzek mellett. A szabályozás értelmében ennek összege legfeljebb 21,78 milliárd forint lehet, amelyet ugyancsak a központi költségvetésből fognak biztosítani.

A határozatban azt is előírták, hogy a 2024 és 2034 közötti időszakban is biztosítani kell a programhoz szükséges források rendelkezésre állását.

A program finanszírozása várhatóan ez idő alatt már évről évre csökkenni fog, az alábbiak szerint:

  • A 2024. évre vonatkozó kötelezettségvállalás felső korlátja 198 milliárd forint.
  • A 2025. évre vonatkozó kötelezettségvállalás felső korlátja 163,5 milliárd forint.
  • A 2026. évre vonatkozó kötelezettségvállalás felső korlátja 112,5 milliárd forint.
  • A 2027. évre vonatkozó kötelezettségvállalás felső korlátja 75,5 milliárd forint.
  • A 2028–2034. évekre vonatkozó kötelezettségvállalások felső korlátja évente 42,5 milliárd forint.

A határozatban azt is előírták, hogy magát a programot akár 2038-ig is finanszírozni lehet a Miniszterelnöki Kabinetiroda megfelelő előirányzatának terhére.

Ingatlanközvetítés, Lakásépítés, lakásvásárlás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út, bármely megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors ingatlanközvetítéssel, hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket.

További információ és segítség a www.zoldszemelyikolcson.hu  Hitelkalkulátor | Zöldlszemélyikölcsön (zoldlakashitel.hu) oldalon vagy hívd a 06303732000, 06303426308, 06707911313, 06707080906 telefonszámokat.

#kkv #széchenyiprogram #széchenyikártya #kormány #döntés #milliárd

Forrás: Index, www.zoldlakashitel.hu

 

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

otthonfelújítási
otthonfelújtási

Otthonfelújítási program változások

Az Energiaügyi Minisztérium (EM) kezdeményezésére az otthonfelújítási program finomhangolását szolgáló javaslatokat tekintettek át az érintett tárcák, pénzügyi és szakmai közreműködő szervezetek képviselői – jelentette be

TOVÁBB OLVASOM »
bruttó
bruttó átlagkereset

Növekvő bruttó átlegkereset

2024 júliusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 636 700, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 438 400 forint volt. A bruttó átlagkereset 13,9,

TOVÁBB OLVASOM »
napelem
napelem

20ezer támogatott napelem beruházás

Meghaladta a húszezret a támogatott kérelmek száma a modern napelem rendszerek létesítésére ösztönző pályázaton – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombaton az MTI-vel. A nyertes

TOVÁBB OLVASOM »
liszt
liszt

A liszt ára nőtt kiemelkedően

2024. augusztusban az egy évvel korábbiakat átlagosan 3,4 százalékkal meghaladták, júliushoz viszonyítva átlagosan nem változtak a fogyasztói árak – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -