HÍREK

Emelkedik a minimálbér és a bérminimum

Emelkedik 2023-ban a minimálbér

Családok tízezreinek ez egy nagyon örömteli hír. Vállakozások ezreinek egy nagyon nehéz kérdés, hogyan sikerül ezt kitermelni a jelen helyzetben.

Megélni a minimálbérből, főleg több gyermekes családoknak nagyon komoly beosztással lehetséges, de még úgyis nehéz főleg az áremelkedést figyelembe véve.

December 8-i postunkban https://lnkd.in/gzR7Y9Wq kifejtettük, hogy a 22,5%-os infláció egy családi bevásárlásnál és az éves árnövekedésben 50-100%-os mértékű.

A munkáltató-munkavállalói-kormányzati oldalak megállapodása a 16%-os emeléssel és 233 ezer Forintos minimálbérről így is egy nagy lépés. A garantált bérminimum 14%-kal 296.400 Ft-ra fog emelkedni.

A minimálbér 200ezer magyar ember életét javítja, míg a garantált bérminimum 730ezer munkavállalóét Czomba Sándor szerint.

A béremelés okoz egy olyan hatást is, hogy a magasabb bérrel rendelkezők bérét is el kell kezdeni emelni, kompenzálni, aminek köszönhetően javulhat a megélhetés, de pl. könnyebben tudnak hitelt is igényelni a családi célokhoz. Személyi kölcsön kalkulátor | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

Ahogyan a 2023-as inflációs várakozásokról írtunk, az ennél magasabb mértékű lesz várhatóan, de ez a döntés nem helyezi nagyobb nyomás alá az inflációt. Vannak döntések amelyeket meghozva tovább csökkenthetné azt a kormányzat és a gazdaság szereplői.

A vállalkozások, főleg a mikro, kisvállalkozások esetében mi lehet megoldás?
Az energiaárak csökkenése, az árfolyam javulása, támogatott hitelprogramok a kamatterheket javító hatása mellett működést javító döntéseket kell hozni mindenkinek. A meglévő kiadásokat, folyamatokat, hatékonyság javítást, kapacitás növelő beruházásokat, sok mindent át kell gondolni és mérlegelni kell.

Külső szemmel olyan dolgokat látunk meg, ami ezen kérdésekben válaszokat adhat. Érdemes leülni és beszélgetni tanácsadóinkkal, mert nem csak egy nagy cég esetében tudunk segíteni, hanem mikro, kis és közepes vállalkozások esetében is.

Látogass el weboldalunkra Projekttanácsadás | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu) és keresd szakértőinket. Beszélgessünk, keressünk együtt irányokat.

#minimálbér #emelés #bérminimum #CzombaSándor #javuló #életminőség #infláció #kormány #munkadók #munkavállalók #mikro #kis #középvállalkozás #MKV #KKV #család #tanácsadás #hatékonyság #folyamat #fejlesztés #külsőszemmel #együtt #könnyebb #solutionsprovider #Zöldconsulting

tanácsadás
elektromos autó

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

árak
fogyasztói árak

A fogyasztói árak nőttek

3,7%-kal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest. 2024. áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7%-kal haladták meg az egy évvel korábbiakat.

TOVÁBB OLVASOM »
ChatGPT
zöldenergia

Nőtt a zöld járműpark Magyarországon

EM: négy év alatt több mint hétszeresére nőtt a tisztán zöld járműpark Magyarországon. A zöld rendszámmal Magyarországon forgalomba helyezett gépkocsik száma 2024. április végére felülmúlta

TOVÁBB OLVASOM »
használtautó
üzemanyag

Üzemanyagár referenciaértéke

Nagy Márton: az üzemanyagár referenciaértéke a szomszédos országok átlaga lesz. A kormány elfogadta a kereskedők javaslatát, és úgy döntött, hogy az üzemanyagár referenciaértéke a szomszédos

TOVÁBB OLVASOM »
kgfb
Erste Bank

Nőtt az Erste nyeresége

Jelentősen nőtt az Erste Bank nyeresége az első negyedévben. A növekvő működési bevételeknek és a kontrollált költségeknek köszönhetően az egy évvel korábbinál jobb eredménnyel zárta

TOVÁBB OLVASOM »
MBH
MBH Bank

MBH: rendszeres megtakarítások

MBH Bank: a rendszeres megtakarítók átlagosan 80 ezer forintot tesznek félre. A megtakarítással rendelkező magyar lakosság 48 százaléka alkalmanként tesz félre. A rendszeresen megtakarítók pedig

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -