HÍREK

Folyamatosan javul a forint árfolyama

Folyamatosan erősödik a Forint

Mindenkiben felmerül a kérdés meddig erősödik, mikor korrigál, mikor fog gyengülni.

Mind a magánszemélyeket, mind a cégeket rosszul érintette a Forint gyengülése. Ennek is voltak persze nyertesei, mint minden más hasonló változásnak.
Több Forintot kapnak az Euros bevételért, a külföldi cégnek ugyanazon euro kiadás mellett a magyar mérnök bérének Forintban emelése nem okoz gondot a pénzügyi tervben, ráadásul még az alkalmazott is boldog.
Kiragadott és elég sarkos példa, de minden érmének két oldala van.
Amikor a nyaralások árai “elszálltak” a Forint gyengülése miatt, akkor sokan mérgelődtek. Személyi kölcsön kalkulátor | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) tervezd nyaralásod velünk.

Volt aki lemondta, volt aki kénytelen kellettlen ráfizetett. Hasonló céges ügyek ugyanúgy megtörténtek az árfolyam klauzulák miatt.

Most sorra halljuk, hogy veszik az eurot magán és céges ügyek miatt.

Mindenben fő a bizalom, az az egyik mozgató rugója még az árfolyamnak is. Ahogy érzékeljük alapvetően nem a hosszú távú erősödésre számítanak az ügyfelek, ismerősök.

De mi is mozgatja most az árfolyamot? Közel egy hét múlva jön az inflációs adat, de ezt már beárazta a piac, bár lehet miatta mozgás, ha a várakozást nagyon felülmúlja az adat. Az MNB az egynapos kamatokhoz nem nyúlt. Elkezdenek jönni az EU-s pénzek, adó, támogatás, költségvetés vonatkozásban már látszik az irány, fény az alagút végén ki hogy áll a kérdéshez.

Bizonytalanságot okoz a megállapodás ellenére az EU pénzek kérdése, az orosz-ukrán háború alakulása, az energiaárak alakulása (folyamatosan csökkenő tőzsdei árakat látunk), az ársapkák kérdésköre, sorolhatnánk még persze.

Sok a bizonytalanság, de mi pozitív folyamatokat várunk a Forinttól és javuló árfolyamot. A mostani 395-400 Forintos euro árfolyamhoz képest is kedvezőbb szinteket.
Egyszer reméljük mi is hasonlóan tudunk ünnepelni, mint ismerősök, barátok, volt kollégák Horvátországból.

#euro#Forint#árfolyam#export#import#infláció#orosz#ukrán#háború#energiaárak#ársapka#tőszde#nyaralás#árfolyamkaluzula#MNB#Horvátország#eurobeveztés#EU#támogatás#szerződés

tanácsadás
profit

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

SZJA bevallás
SZJA bevallás

SZJA bevallás tudnivalók

A 2022-ben szerzett jövedelem bevallása a NAV oldalának SZJA bevallás témakörében megadott információk szerint 1. Adóbevallási tervezet (SZJA bevallás) Kinek készít a Nemzeti Adó- és

TOVÁBB OLVASOM »
nőttek az ipari termelői árak
KSH jelentés

Nőttek az ipari termelői árak

Nőttek az ipari termelői árak 2022 decemberében az egy évvel korábbihoz képest 34,9%-kal. Az előző hónaphoz viszonyítva 0,1%-kal mérséklődtek, 2022-ben átlagosan pedig 33,7%-kal emelkedtek 2022

TOVÁBB OLVASOM »
energiahatékonysági beruházások
energiahatékonyság

Energiahatékonysági beruházások jöhetnek

Energiahatékonysági beruházások jöhetnek több mint 3000 milliárd forint összegben   Az energiahatékonysági beruházások, kötelezettségi rendszer által ösztönzött beruházások teljes összege az évtized végéig elérheti Magyarországon

TOVÁBB OLVASOM »
babaváró
babaváró akció

120ezer Ft jóváírás babaváró igényléssel

A Babaváró támogatás/hitel | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) partnerénél, a K&H Banknál, elérhető 120.000 Forint jóváírás 10 millió Forint babaváró támogatás/hitel igénylése és folyósítása esetén!  Az akció

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -