HÍREK

Folyamatosan javul a forint árfolyama

Folyamatosan erősödik a Forint

Mindenkiben felmerül a kérdés meddig erősödik, mikor korrigál, mikor fog gyengülni.

Mind a magánszemélyeket, mind a cégeket rosszul érintette a Forint gyengülése. Ennek is voltak persze nyertesei, mint minden más hasonló változásnak.
Több Forintot kapnak az Euros bevételért, a külföldi cégnek ugyanazon euro kiadás mellett a magyar mérnök bérének Forintban emelése nem okoz gondot a pénzügyi tervben, ráadásul még az alkalmazott is boldog.
Kiragadott és elég sarkos példa, de minden érmének két oldala van.
Amikor a nyaralások árai “elszálltak” a Forint gyengülése miatt, akkor sokan mérgelődtek. Személyi kölcsön kalkulátor | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) tervezd nyaralásod velünk.

Volt aki lemondta, volt aki kénytelen kellettlen ráfizetett. Hasonló céges ügyek ugyanúgy megtörténtek az árfolyam klauzulák miatt.

Most sorra halljuk, hogy veszik az eurot magán és céges ügyek miatt.

Mindenben fő a bizalom, az az egyik mozgató rugója még az árfolyamnak is. Ahogy érzékeljük alapvetően nem a hosszú távú erősödésre számítanak az ügyfelek, ismerősök.

De mi is mozgatja most az árfolyamot? Közel egy hét múlva jön az inflációs adat, de ezt már beárazta a piac, bár lehet miatta mozgás, ha a várakozást nagyon felülmúlja az adat. Az MNB az egynapos kamatokhoz nem nyúlt. Elkezdenek jönni az EU-s pénzek, adó, támogatás, költségvetés vonatkozásban már látszik az irány, fény az alagút végén ki hogy áll a kérdéshez.

Bizonytalanságot okoz a megállapodás ellenére az EU pénzek kérdése, az orosz-ukrán háború alakulása, az energiaárak alakulása (folyamatosan csökkenő tőzsdei árakat látunk), az ársapkák kérdésköre, sorolhatnánk még persze.

Sok a bizonytalanság, de mi pozitív folyamatokat várunk a Forinttól és javuló árfolyamot. A mostani 395-400 Forintos euro árfolyamhoz képest is kedvezőbb szinteket.
Egyszer reméljük mi is hasonlóan tudunk ünnepelni, mint ismerősök, barátok, volt kollégák Horvátországból.

#euro#Forint#árfolyam#export#import#infláció#orosz#ukrán#háború#energiaárak#ársapka#tőszde#nyaralás#árfolyamkaluzula#MNB#Horvátország#eurobeveztés#EU#támogatás#szerződés

tanácsadás
profit

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

használt autó
használt autó

A használt autó import nőtt

Havi szinten nőtt, éves szinten csökkent a behozott használt autó darabszám májusban Májusban 9234 import használt autó kapott magyar rendszámot, 13 százalékkal több, mint áprilisban.

TOVÁBB OLVASOM »
cetelem
cetelem eladás

A Cetelem Bank is elkelt

A Cofidis Csoport megvásárolja a Magyar Cetelem Bankot   A Cofidis SA megállapodást írt alá a napokban a BNPP PF Group magyarországi leányvállalatának megvásárlásáról, így

TOVÁBB OLVASOM »
támogatás
vállalkozóvá válási támogatás

Támogatás vállalkozóvá váláshoz

Czomba Sándor: több mint hatmilliárd forintból indul vállalkozóvá válást elősegítő támogatás program   A kormány a háború és az elhibázott szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is

TOVÁBB OLVASOM »
munkanélküliségi ráta
munkanélküliségi ráta

Friss munkanélküliségi ráta adatok

3,9% volt a munkanélküliségi ráta A munkanélküliek száma 2023 áprilisában 190 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 3,9% volt. 2023. február–április az egy évvel korábbihoz képest: A 2023. február–áprilisi időszakban

TOVÁBB OLVASOM »
diákhitel
Diákhitel

Diákhitel kedvező számlával

A Diákhitel Központ által a pénzintézetek számára meghirdetett nyílt pályázaton hat jelentkezőből négy pénzintézettel, az Erste-, Gránit-, MBH- és az OTP Bankkal szerdán megkötötték a

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -