HÍREK

Érkezik a 13.havi nyugdíj februárban

Január 12-től érkeznek az emelt nyugdíjak és februárban érkezik a nyugdíjasok számára a 13. havi nyugdíj, amely átlagosan 416ezer Forint.

Varga Mihály pénzügyminiszter úr közösségi oldalán posztolt nyugdíjtémában. 2023-ban 6150 milliárd Forintot is meghaladja a nyugdíjkifizetések összege.

Az emelésekkel és a 13.havi nyugdíjjal együtt az átlagos nyugdíj összege Magyarországon elérte a 200e Forintot.

Varga Mihály elmondta, hogy 2010 óta a nyugdíjak összege duplájára emelkedett, vásárlóértéke 20%-kal növekedett ez idő alatt.

A pénzügyminiszter úr elmondta, hogy céljuk a válságban is a nyugdíjak értékének megőrzése. A jelenlegi energiaárak, inflációhatásokon belül a nyugdíjasokat a fűtés, gyógyszer és élelmiszerárváltozás érinti a leginkább. Sokan egyre nehezebben tudják a megélhetési költségeiket fedezni, ezért kimondottan jól jön az emelés.

Sajnos nem egyszer találkozunk a Főoldal | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon vagy szakértőinknél olyan nyugdíjassal, akinek átmeneti pénzügyi megoldásra van szüksége, de a bankok életkori korlátok miatt csak adóstárs bevonásával tudnak nekik hitelt adni. Hiába a biztos nyugdíj általában a 65 éves életkor olyan határ ami után már csak egy családtaggal együtt tudnak hitelt igénybe venni. A nyugdíjasok a megélhetés mellett ugyanúgy terveznek beruházásokat, pl. fűtési rendszer módosítása, fa, széntüzelésről gázkazánra átállás, szigetelés, napelem, amelyek könnyebbé és olcsóbbá teszik a mindennapjaikat és a megélhetésüket.

#VargaMihály #pénzügyminiszter #pénzügyminisztérium #nyugdíj #nyugdíjemelés #13havi #nyugdíjkassza #rezsi #infláció #gyógyszer #élelmiszer #fűtés #szigetelés #napelem #megélhetés #beruházás #hitel #személyikölcsön #szabadfelhasználásúhitel #OTP #Takarékbank #MKB #megoldás #adóstárs

Forrás: Varga Mihály Facebook, Zöldhitel főoldal | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

szabadfelhasználású hitel

személyi kölcsön

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

munkanélküli
munkanélküliség

Októberben 4,1% munkanélküli

Októberben 4,1 százalék munkanélküli 2023 októberében 202 ezer munkanélküli volt, ezzel a munkanélküliségi ráta 4,1 százalék volt – közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

TOVÁBB OLVASOM »
használtautó
autóvásárlás

Nőtt a használtautó piac

Októberben felfelé mozdult a használtautó piac, az év végére megdőlhet a tavalyi rekord is Az idei év eddigi legnagyobb havi forgalmát könyvelhette el októberben a

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -