HÍREK

Újabb nyugdíjemelés jöhet

Magyarország Kormány Facebook oldalán a nyugdíjasok számára megnyugtató információkat tett közzé további nyugdíjemelés lehetőségéről.

A Kormány álláspontja szerint, amennyiben az infláció 2023. augusztusi vizsgálat alapján 15%-nál magasabb lesz, akkor novembertől ismételt nyugdíjemelés valószínűsíthető.

A Magyar Nemzeti Bank véleménye szerint 15-19,5% közötti sávba várható az infláció, ami már önmagában újabb nyugdíjemelést valószínűsít.

Az idei évben a szakértők kevésbé optimisták, mint az MNB szakértői, magasabb inflációt jeleznek előre, de a decemberi kedvezőbb adat adhat némi okot a bizakodásra.

A péntek 13-i KSH inflációs közlésünkből is látható, hogy jelenleg a nyugdíjas fogyasztói kosár inflációs mértéke az éves visszatekintésben 26,5% magasabb, mint a 24,5%-os infláció 2021.decembere és 2022. decembere közötti időszakban.

A januári nyugdíjemelés és a februári 13.havi nyugdíj nagyon jó jön a nyugdíjasoknak, akik a rezsi, élelmiszer, gyógyszeráremeléseket a leginkább megérzik. Ahogy korábban írtunk a Személyi kölcsön megoldások | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) szakértőinek tapasztalatairól, egyre több nyugdíjas kell hogy igényeljen (legtöbbször adóstárssal) személyi kölcsönt a fűtési szezon miatt. Minden ilyen emelés könnyebbséget okoz számukra, ezért üdvözlendő.

#nyugdíjemelés #infláció #MNB

Forrás: Magyar Kormány Facebook oldala, KSH.hu, Zöldhitel főoldal | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

szabadfelhasználású hitel

nyugdíjemelés

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

árak
fogyasztói árak

A fogyasztói árak nőttek

3,7%-kal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest. 2024. áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7%-kal haladták meg az egy évvel korábbiakat.

TOVÁBB OLVASOM »
ChatGPT
zöldenergia

Nőtt a zöld járműpark Magyarországon

EM: négy év alatt több mint hétszeresére nőtt a tisztán zöld járműpark Magyarországon. A zöld rendszámmal Magyarországon forgalomba helyezett gépkocsik száma 2024. április végére felülmúlta

TOVÁBB OLVASOM »
üzemanyagár
üzemanyag

Üzemanyagár referenciaértéke

Nagy Márton: az üzemanyagár referenciaértéke a szomszédos országok átlaga lesz. A kormány elfogadta a kereskedők javaslatát, és úgy döntött, hogy az üzemanyagár referenciaértéke a szomszédos

TOVÁBB OLVASOM »
kgfb
Erste Bank

Nőtt az Erste nyeresége

Jelentősen nőtt az Erste Bank nyeresége az első negyedévben. A növekvő működési bevételeknek és a kontrollált költségeknek köszönhetően az egy évvel korábbinál jobb eredménnyel zárta

TOVÁBB OLVASOM »
MBH
MBH Bank

MBH: rendszeres megtakarítások

MBH Bank: a rendszeres megtakarítók átlagosan 80 ezer forintot tesznek félre. A megtakarítással rendelkező magyar lakosság 48 százaléka alkalmanként tesz félre. A rendszeresen megtakarítók pedig

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -