HÍREK

Szép OTP profit az első negyedévben

Az OTP 194,7 milliárd forint adózás utáni eredményt könyvelt el az első negyedévben

Az OTP csoport az első negyedévben a vártnál jobb, 194,7 milliárd forint konszolidált adózás utáni eredményt ért el. Szemben az előző negyedévi 115,1 milliárdos eredménnyel és az egy évvel korábbi 33,4 milliárdos veszteséggel – tette közzé az OTP Bank Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti jelentésében.

A bankcsoport eredményének jelentős, negyedéves alapon 69 százalékos javulása a korrekciós tételek pozitív egyenlegével, a kockázati költségek alacsony összegével, valamint a szlovén NKBM konszolidációjával magyarázható.

Az elemzők arra számítottak, hogy a pénzintézet konszolidált adózás utáni eredménye 171,4 milliárd forint. A konszolidált korrigált adózás utáni eredmény pedig 167,9 milliárd lesz az év első negyedében.

A beszámoló alapján a konszolidált korrigált adózás utáni eredmény 187,1 milliárd forint lett. Ami negyedéves alapon 22 százalékos, éves alapon 111 százalékos javulásnak felel meg.

A pénzintézet mérlegfőösszege 36 175 milliárd forintra nőtt idén január-márciusban, ami negyedéves alapon 10 százalékos, éves alapon 26 százalékos bővülést jelent.

A konszolidált árfolyamszűrt teljesítő (Stage 1+2) hitelállomány 1903 milliárd forinttal, 11 százalékkal bővült negyedéves alapon és a portfólió nagysága megközelítette a 19,9 ezer milliárd forintot.

Az árfolyamszűrt konszolidált betétállomány negyedéves szinten 13 százalékkal nőtt, ezzel meghaladta a 27 300 milliárd forintot. A teljes állományon belül az NKBM betéti portfóliója 3106 milliárd forintot képviselt, az akvizíciós hatás nélkül a betétállomány gyakorlatilag stagnált.

A működési eredmény negyedéves alapon 4 százalékkal, éves alapon 21 százalékkal 231,8 milliárd forintra javult az első negyedévben. A bevételek ezen belül negyedéves alapon 1 százalékkal, éves alapon pedig 27 százalékkal 457,1 milliárdra emelkedtek. A működési kiadások 225,2 milliárd forintot tettek ki. Ez az előző negyedévihez képest 1 százalékos csökkenést, az egy évvel korábbihoz képest 32 százalékos növekedést jelent.

A kockázati költségek értéke az első negyedévben összesen 9,1 milliárd forint volt. Miközben október-decemberben ezen a soron 41,7 milliárd, tavaly ilyenkor 72,8 milliárd szerepelt.

A külföldi leánybankok közül a szerb és horvát teljesítmény nőtt a legdinamikusabban. Míg a bolgár operáció gyengébben teljesített a felügyeleti díj egy összegben történő teljesítése miatt.

A konszolidált korrigált adózás utáni eredményhez

  • az OTP Core (Magyarország) 43,0 milliárd forinttal járult hozzá, ami 19 százalékkal több az előző negyedévinél és 55 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál.
  • A DSK Csoport (Bulgária) hozzájárulása 35,6 milliárd forint,
  • az OTP Bank Szlovéniáé 20,2 milliárd.
  • az OBH (Horvátország) része 12,8 milliárd,
  • az OTP Bank Szerbiáé 16,4 milliárd.
  • az OTP Bank Albániáé 3,8 milliárd,
  • a CKB Csoporté (Montenegró) 4,3 milliárd,
  • az OTP Bank Romániáé 1,2 milliárd
  • és az OTP Bank Moldováé 4,4 milliárd volt.
  • Az ukrán, illetve orosz leánybankok 12,6 és 18 milliárd forintnyi összeggel járultak hozzá a konszolidált adózás utáni eredményhez a bázisidőszakban elszenvedett masszív veszteséghez képest.

Az OTP részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír kedden 115 forinttal, 1,03 százalékkal 11 080 forintra csökkent, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 11 580 forint, a legalacsonyabb 7738 forint volt.

Már tervezed, lefoglalnád a nyaralást? Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#OTP #bank #eredmény #hitel #betét

Forrás: www.mti.hu; Személyi kölcsön megoldások | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

OTP


MTI 2023. május 10., szerda 3:21

magyarok

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

személyautók
autóvásárlás

Használt személyautók adás-vétele

JóAutók.hu: először került havi 80 ezer fölé a gazdát cserélő használt személyautók száma. Áprilisban a DataHouse előzetes, becsült adatai szerint a gazdát cserélt személyautók száma

TOVÁBB OLVASOM »
átlagkereset
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 658 400 forint volt 2024. márciusban, 13,9%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. 2024. márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete

TOVÁBB OLVASOM »
autó
autó

AutoWallis : márkakereskedéseket nyit

Az AutoWallis csoport Renault és Dacia márkakereskedést nyit Budapesten. Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál partnerével, a Salvador Caetano csoporttal.

TOVÁBB OLVASOM »
AutoWallis
autó

Csökkent az AutoWallis nyeresége

Csökkent az AutoWallis árbevétele és nyeresége. Az AutoWallis csoport 89,1 milliárd forint árbevételt ért el az első negyedévben. 11 százalékkal kevesebbet, mint az előző év

TOVÁBB OLVASOM »
autómárka
autó

Újabb két kínai autómárka jelenik meg

Újabb két kínai autómárka jelenik meg Magyarországon. Újabb két kínai autómárka jelenik meg a magyarországi autópiacon. A SERES Automotive járműveinek kizárólagos importőri szerződését csütörtökön Budapesten

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -