HÍREK

Bővült a használtautó piac

Felpörgött a második fél évben a hazai használtautó piac

Jó évet zárhat a belföldi használtautó piac elsősorban a második fél évben felpörgő adásvételeknek köszönhetően. Így éves szinten elérhető a tavalyi, 825 ezres adásvételi rekord – közölte az MTI-vel pénteken a JóAutók.hu portál.

A közlemény szerint az év egészében a használtautó-átírások száma jó eséllyel a 820-830 ezres sávon belül lehet. Az elmúlt hónapban mintegy 72 ezer személygépkocsi cserélt gazdát, 7,3 százalékkal több, mint tavaly novemberben – írták a Datahouse frissen közzétett, előzetes adataira hivatkozva.

Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója úgy fogalmazott: „2023 sem az új autókat értékesítő márkakereskedők, sem a használtautó-importőrök számára nem lesz gyümölcsöző év. Az előbbi piacon 3-4 százalékos, míg az utóbbin 16-17 százalékos visszaesés várható tavalyhoz képest. A belföldi használtautó-piacon ugyanakkor az előző évivel megegyező forgalmat tapasztalhatunk.”

A használtautó-piacon 2023-ban novemberig gazdát cserélő 761 ezer személyautó mennyisége 0,9 százalékkal maradt el az előző év hasonló időszakában regisztrált 768 ezres értéktől, az importált használt autók száma ugyanebben a periódusban 98 500 volt, ami 16,9 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.

Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója szerint korai trendfordulóról beszélni, hiszen a piacon továbbra is jelen vannak olyan keresletet visszafogó tényezők, mint a lakosság jövedelmi helyzete, a csak lassan csökkenő kamatkörnyezet, illetve az újautó piac továbbra is visszafogott teljesítménye. A tavalyi év utolsó két hónapjában azonban igen visszafogott volt a piac forgalma. Idén az átírások száma néhány ezerrel meg is haladhatja a tavaly beállított 825 ezres rekordértéket.

A JóAutók.hu várakozása szerint 2023 végére már mintegy 4,2 millió személyautó lesz forgalomban, csaknem 600 ezerrel több, mint 2018 végén.

A legnépszerűbb használt autó típusok

A magyarországi használtautó piacon leggyakrabban alsó-középkategóriás személyautók, illetve kisautók cserélnek gazdát. Az előbbieknek 29, utóbbiaknak 22 százalék volt az aránya az első tíz hónapban. Az alsó-középkategória legnépszerűbb modelljei az Opel Astra (5,3 százalék), a Ford Focus (2,8 százalék) és a Volkswagen Golf (2,7 százalék). A kisautók listáját magasan a Suzuki Swift (4,4 százalék) vezeti, amelyet az Opel Corsa (2,1 százalék) és a Volkswagen Polo (1,6 százalék) követ. A leggyakoribb modellek között a felső-középkategória a Volkswagen Passattal (2,6 százalék), a Skoda Octaviával (2,4 százalék) és a BMW 3-as szériával (2,3 százalék) képviselteti magát.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#használtautó #piac #személygépkocsi #autóvásárlás

használtautó
Forrás: MTI
használtautó

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

kgfb
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 658 400 forint volt 2024. márciusban, 13,9%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. 2024. márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete

TOVÁBB OLVASOM »
autó
autó

AutoWallis : márkakereskedéseket nyit

Az AutoWallis csoport Renault és Dacia márkakereskedést nyit Budapesten. Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál partnerével, a Salvador Caetano csoporttal.

TOVÁBB OLVASOM »
AutoWallis
autó

Csökkent az AutoWallis nyeresége

Csökkent az AutoWallis árbevétele és nyeresége. Az AutoWallis csoport 89,1 milliárd forint árbevételt ért el az első negyedévben. 11 százalékkal kevesebbet, mint az előző év

TOVÁBB OLVASOM »
autómárka
autó

Újabb két kínai autómárka jelenik meg

Újabb két kínai autómárka jelenik meg Magyarországon. Újabb két kínai autómárka jelenik meg a magyarországi autópiacon. A SERES Automotive járműveinek kizárólagos importőri szerződését csütörtökön Budapesten

TOVÁBB OLVASOM »
szallas.hu
turizmus

Pünkösd idején sokan utaznak majd

Pünkösd idején majdnem annyian utaznak, mint húsvétkor. Pünkösd idején közel annyian utaznak idén, mint húsvétkor a Szallas.hu előfoglalási adatai alapján. Régiós összesítésben Észak-Magyarország és a

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -