HÍREK

7,7%-kal nőtt a beruházások volumene

7,7%-kal nőtt a beruházások volumene 2022. 3. negyedévében. A növekedés meghaladta a várakozásainkat és szinte a 2.negyedévi 7,8%-os növekedési szintet érte el a gazdaság éves alapon. A növekedés motorját a feldolgozóipar, energiaipar, éptőipar(lakásberuházások) adták. A mezőgazdaság kevésbé teljesített jól a beruházások terén, melynek az aszályos időjárás a több 100 milliárdos forgótőke hiány, a megdrágult energiaárak, stb miatti megváltozott helyzet volt a főbb okozója. A szállítás és raktározás szintén csökkenő beruházási volument tudhat magáénak. Ennek egyik oka az állami beruházások elmaradása, ha nem is a korábbi időszakhoz hasonló volumenben, de továbbra is jelentős, korábbi döntések miatti fejlesztésekre számítunk.

A jövő évben nem feltételezzük, hogy ez a nagyságrendű beruházási növekedés fennmarad. A 2022-es beruházások 7 % körüli éves növekedése 2023-ban felére, de maximum 4% körüli értékre fog csökkenni.

2023-ban jelentős, már bejelentett, működőtőke beáramlás fog megjelenni a gazdaságban, amely az idei évi feldolgozóipari beruházási aktivitást tovább erősítheti. A német befektetések mellett a kínai, japán, koreai, indiai befektetők erősödése a gazdasági kapcsolatok fejlődésének egyik megtestesítője.

A lakásberuházások mellett, melynek a zöldlakáshitel program és az otthonfelújítási program ( Személyi kölcsön kalkulátor | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) ) nagy lökést adott, az irodaberuházások egyre nagyobb számban elkészülő és a felhasználói igények változása miatt 10%-ot elérő üresedési rátát feltételezünk.

Raktározási területen, a megváltozott szállítási láncok, határidők, háborús okok miatt, illetve az igények növekedése következtében gyakorlatilag nincs kiadatlan megfelelő minőségű raktári kapacitás. A kereskedelem, gépjárműgyártás, online tér erősödésével a raktározási igények és a fejlesztések nem tudnak lépést tartani.

Az elkövetkező időszak nagy nyertese az energetikai szektor és azok beruházásai lehetnek. Az energia árak növekedése miatt még előttünk állnak a tervezett beruházások teljesülései, sőt megrendelései.

Az informatika, hadipari, szálláshely beruházások növekedésére számítunk még az elkövetkező negyedévekben, ha nem is olyan mértékben, mint a fentebb említett energetika, feldolgozóipar esetében, ahol 30-40%-os beruházási növekedés volt tapasztalható, de 10%-ot meghaladó növekedés lehetséges.

Egy-egy beruházás megtervezése, megvalósítása ma már legtöbb esetben 1 évet meghaladó projektek lehetnek. Korábban akár fele annyi idő alatt is sikerült abszolválni. Érdemes tanácsadói segítséggel alaposan előkészíteni, hogy az eredményesség szempontjából a legjobb hatást érjük el.

tanácsadás csapata műszaki, pénzügyi és projekt szakértői az adott tervhez igazodó támogatással segítik a vállalkozásokat.

Keress bennünket és mond el mire keresel megoldást és valósítsuk meg együtt a céljaidat! www.zoldhitel.hu Projekttanácsadás | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

#beruházás #KSH #feldolgozóipar #energetika #irodapiac #raktározás #lakás #hadiipar #gépjárműgyártás #kereskedelm #informatikai #működőtőke #szálláshelyfejlesztés #mezőgazdaság #tőkehiány #német #kínai #indiai #koreai #beruházások #ZöldConsulting

Forrás: KSH, www.zoldhitel.hu

hitelmegoldások

Zöld Consulting

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

kgfb
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 658 400 forint volt 2024. márciusban, 13,9%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. 2024. márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete

TOVÁBB OLVASOM »
autó
autó

AutoWallis : márkakereskedéseket nyit

Az AutoWallis csoport Renault és Dacia márkakereskedést nyit Budapesten. Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál partnerével, a Salvador Caetano csoporttal.

TOVÁBB OLVASOM »
AutoWallis
autó

Csökkent az AutoWallis nyeresége

Csökkent az AutoWallis árbevétele és nyeresége. Az AutoWallis csoport 89,1 milliárd forint árbevételt ért el az első negyedévben. 11 százalékkal kevesebbet, mint az előző év

TOVÁBB OLVASOM »
autómárka
autó

Újabb két kínai autómárka jelenik meg

Újabb két kínai autómárka jelenik meg Magyarországon. Újabb két kínai autómárka jelenik meg a magyarországi autópiacon. A SERES Automotive járműveinek kizárólagos importőri szerződését csütörtökön Budapesten

TOVÁBB OLVASOM »
szallas.hu
turizmus

Pünkösd idején sokan utaznak majd

Pünkösd idején majdnem annyian utaznak, mint húsvétkor. Pünkösd idején közel annyian utaznak idén, mint húsvétkor a Szallas.hu előfoglalási adatai alapján. Régiós összesítésben Észak-Magyarország és a

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -